02-03-05

Afscheid

Heden zondag om 5 voor 12 's middags is onze moeder waarvoor deze blog gemaakt is, in stilte overleden. Ze heeft geen doodsstrijd gehad maar is rustig ingeslapen, vermoed ik.
Ze had in het rusthuis een longontsteking opgelopen en had slikproblemen door de parkinson waardoor ze de dagen ervoor ook al minder kon eten en drinken. Dus had ze ook al een beetje uitdrogingsverschijnselen. Ik schrijf hieronder een kleine afscheidsbrief.
 
Moeke,
 
Ik ben als kind altijd al een moederskindje geweest.
altijd hing ik aan je rok, altijd zat ik op je schoot,
dan zong je een liedje en danste met mij,
je was mijn speelkameraadje,
later was ik een puberkind, niet héél lastig maar wel wat gemakzuchtig,
Als ik het al eens moeilijk had, altijd vond ik troost. Je hield mijn hand vast en gaf me een knuffel. Wat zal ik die missen. Je lieve lach, je zachte stem, je héél groot optimisme.
Later werden we vriendinnen we  gingen samen winkelen of naar de markt. Of naar Wechelderzande, wandelen met de honden. Ik zag je toch zo graag, 'k wilde toch zo graag dat je je altijd goed voelde. Dat is me altijd redelijk goed gelukt tot meneerke parkinson zijn stokken in de wielen kwam steken. Hij heeft het je niet gemakkelijk gemaakt maar je hebt gevochten. Glimlachend zachtaardig zoals je was. Toch kwam er iets in je leven waar je niet kon tegen vechten, het enige wat je kon doen is hier en daar al eens iets vergeten, eerst een kleinigheid dan iets dat meer belangrijk was. Waar is de boter? in de keukenkast. Waar is het brood? dat weet ik niet meer. Dingen die je allemaal hebt meegemaakt. Je had een rustig leven vol zachtheid geduld en nederigheid en liefde, zo zal ik je herinneren, altijd met een glimlach; hoe moeilijk het ook was.
Dag Moeke,

 

ik hou van jou en zing en liedje als afscheid.

 

Voor elk moment waarop je mij hebt blij gemaakt

Voor elk verdriet waarvan je mij hebt vrij gemaakt

Voor elke keer dat je bij mij vertrouwen zocht

Voor elke schakel die ons nauwer binden mocht

Voor elke goedheid die ik ondervinden mocht

Zeg ik je dank, zeg ik je dank, zeg ik je duizendmaal dank.

 


 
.

01:08 Gepost door blinkie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Condoleance Hallo,
ik wilde u sterkte wensen bij het verlies van uw moeder,
ik werk zelf in een verpleegtehuis ook bij dementerende ouderen, en heb al vaak te maken gehad met sterfgevallen...
Ik kan heel goed begrijpen dat dit een groot verlies is voor u maar aan de andere kant een kleine opluchting, vooral voor uw moeder.

Heel veel succes gewenst de komende periode

Met vriendelijke groet
Esther
te A'foort

Gepost door: esther | 03-03-05

Parkinson Ik zijn een 44-jarige alleenstaande vrouw vanuit het Aalsterse,en heb Ik hoop dat de kids mij herinneren als een goede sterke mama di het noit zou opgeven,of nooit helsa ga maken voor onnozele kleine dingen.
Ik probeer ook elke dag er iets moois van te maken,zowel voor mijn eigen als voor de kids.
Want de kids vind ik het belangrijkst in mijn leven,ze zijn alles voor mij.
En ik probeer met vallen en opstaan en met fouten te maken hun tot een heel goede persoon op te voeden.
Nog heel veel liefs van mij,en meid hoofd op hoe moeilijk het ook is,want een verlies is heel moeilijk te verwerken.
Pluk de dag en geniet zoveel mogelijk van het leven zoals je zelf kan.
Groetjes zonnie :)

Gepost door: zonnie | 29-01-08

Misschien heb ik advies voor jou met ,drink veel groene thee , neem vitamine B100complex, vitamine C1000, ananas sap, eet alle bonen , zilvervlees rijst, tempe, en soya melk, Medullaza sap dus: (spinasie,sperciebonnen,wortel, kiwi, ananas). Geen vles, geen suiker behalve honing, geen vet behalve olijf olie. Laat iedere dag je benen hard masseren en probeer iederedag touwtje te springen 300X, knieën stand 100X. Ik hoop dat je de wil hebt om dit te doen.

x

Gepost door: Liza Ayu | 22-08-08

Helpppppp Helppppp
Mijn vader is 76 en heeft de ziekte van parkinson, hij eet en drinkt niet meer, hij weet niet hoe het meer hoe het moet. Sondevoeding lukt niet zegt de arts ivm longontsteking. Hij is ondervoed en uitgedroogd. Wat is wijsheid, wat moeten we????

Gepost door: Agnes Hoekstra | 13-02-09

Parkinson is een moeilijke ziekteen vraagt extra andacht om te behandelen en vertrouwen. Wat moet iedere dag doen: Vitamin C10.000 3X per dag, 3 reitjes knoflok 3X per dag, Medullaza sap 1 glas 3X per dag = (1 ananas, 4 kiwi, 1200 gr wortel, 300 gr spinazie, 500 gr sperciebonen, 500 gr gember, in de blender sap maken), Rollator Gym 30 minuten iedere dag Medullaza massage iedere dag , handen oefenen met kleine bal knijpen in het iyswater 3 minuten iedere dag, koud water douche en optijd naar bed minimum 9 uur per dag. De tijd om sap, vitamin C en knoflok te drinken: om 7.00 uur, 0m 14.00 uur en om 22.00 uur.

Gepost door: Elizabeth Versluis | 03-06-11

heel veel sterkte bij het overlijden van uw mama

Gepost door: marianne | 05-05-13

De commentaren zijn gesloten.